Gepolierdebeton.be Info, inspiratie & prijs advies over alle soorten betonvloeren.
Vergelijk 100+ gietvloer en betonvloer experten online!
header image
Gepolierdebeton.be

Isoleren van polybeton

Net zoals bij een keramische vloerafwerking zal je bij een gepolierde betonvloer voldoende aandacht moeten besteden aan isolatie. Door het niet isoleren van je vloer gaat er heel wat energie verloren en zal je strakke betonvloer erg kil aanvoelen. Welke vloeropbouw je kan hanteren en wat de meest gebruike isolatiematerialen zijn lees je hier.

 

 

Opbouw betonvloer met isolatie Vloeropbouw van een betonvloer met isolatie

Voor een volwaardige vloeropbouw met een afwerking in gepolierde beton reken je best op een totale dikte van 20 centimeter. Dit gemeten vanaf de vloerplaat of drukvaste ondergrond. Na het plaatsen van de afvoerleidingen en elektriciteitsleidingen wordt de vloer genivelleerd zodat de pe-folie met hierop de isolatie geplaatst kan worden. Deze is miniaal 6 centimeter dik en bij voorkeur 10 centimeter dik. Als materiaal kan gekozen worden voor PUR of harde isolatieplaten. Wegens de grote druksterkte van beton worden drukvaste isolatieplaten aangeraden zoals bv. Eurofloor. De uiteindelijke afwerkingslaag in beton komt gewapend op de isolatie na het leggen van een PE-folie en moet minimum 8 centimeter dik zijn. Wens je de polybeton te combineren met vloerverwarming dan reken je best op een dikte van 10 à 12 centimeter.

 

 

Welke voordelen haal je uit vloerisolatie onder een betonvloer

Aangezien warmte stijgt is de vloer steeds het koudste oppervlak in de woning. Wanneer er geen isolatie voorzien wordt zal de ruimte ter hoogte van het vloerniveau nooit volledig op temperatuur komen waardoor er een temperatuurverschil van meer dan 5 graden kan optreden. Dit is bijzonder onaangenaam en zal er voor zorgen dat je de verwarming veel intensiever moet gebruiken om hetzelfde comfort te bereiken dan een goed geïsoleerde betonvloer.

Naast een aanzienlijke besparing op je energiefactuur zijn er nog heel wat redenen om voor vloerisolatie te kiezen:

– Gezonder woonklimaat met minder vocht, schimmels en stof in de woning
– Geen tocht aan de vloerpas
– Subsidies en premies beschikbaar voor isolatie
– Een BTW-tarief van 6% op isolatiewerken in privéwoningen ouder dan 10 jaar
– ’s Zomers blijft de woning langer koel
– Goed voor het milieu.

 

Uitzettingsvoegen in betonvloer

 

Prijzen vloerisolatie voor betonvloervloeren

Voor het laten plaatsen van PUR of isolatieplaten mag je rekenen op een gemiddelde prijs van 20 euro per vierkante meter. Welke materialen het best gebruikt worden als vloerisolatie vind je ook terug op de website www.isolatie-info.be. Op deze site kan je ook vrijblijvend offertes aanvragen voor het plaatsen van vloerisolatie voor betonvloeren.

 

 

Offertes ontvangen: vloer egaliseren

Kies voor een gespecialiseerd vakman en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde vakmannen