Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Gepolierdebeton.be Info, inspiratie & prijs advies over alle soorten betonvloeren.
Vergelijk 100+ gietvloer en betonvloer experten online!
header image
Gepolierdebeton.be

Betonvloer in de woonkamer: Inspiratie en realisaties

Van een betonvloer wordt vaak wel eens gezegd dat hij kil en onpersoonlijk aanvoelt. Niets is echter minder waar! Een vloer in beton is de ideale basis voor een tijdloos en sfeervol interieur. Zo komt hij niet alleen prima tot zijn recht in de gang of keuken. Ook in de woonkamer, waar we heel wat uren vertoeven komt hij prima tot zijn recht. Laat je alvast inspireren door onderstaande foto’s.

Ben je op zoek naar een vakman voor het integreren van beton in jouw woonkamer?
Via de offertedienst kan je vrijblijvend prijzen en voorstellen op maat aanvragen.

 

Woonkamer met vloer en plafond in beton

Donkere betonvloer binnen

Bij de inrichting van bovenstaande woonkamer werd gekozen voor lichte kleuren en lage materialen. Dit komt het ruimtelijk effect duidelijk ten goede. De kastenwand met ingebouwd haardvuur verschuilt de achterliggende trap die tevens in gepolierd beton werd uitgevoerd. De ramen zelf bestaan uit massief hout en zorgen voor een warme toets in het interieur. Het combineren van een vloer en plafond in beton is een gewaagde keuze en is perfect mogelijk mits er gekozen wordt voor de juiste meubels. Bovenstaande realisatie is hier dan ook een mooi voorbeeld van.

 

Loft in betonbouw

Loft woonkamer beton

Architecturale pareltjes waarbij zowel het interieur als het exterieur compleet uit beton bestaan zien we steeds vaker terug in tal van interieurmagazines. Een gewaagde keuze waar je moet van houden, dat is duidelijk! Bij bovenstaande realisatie werd de kilte van het beton gebroken door te werken met een opvallende houten keuken. Rond de sofa werd een knus tapijt geplaatst zodat de betonvloer gedeeltelijk gebroken wordt en de zitruimte als een afgezonderd plekje kan aanschouwd worden.

 

Schakel een vakman in en kom te weten hoe en tegen welke prijs je beton kan integreren in jouw woonkamer. ✓ Vraag vrijblijvend offertes aan bij erkende vakmannen uit jouw regio.

 

 

 Donkere betonvloer in de woonkamer

betonvloeren woonkamer

Een traditionele betonvloer is doorgaans muisgrijs maar de keuze hierin is uiteraard compleet vrij. Door kleurpigmenten toe te voegen aan de eindlaag kan bijna elke kleur bekomen worden. De eigenaars van bovenstaand appartement kozen voor een donkere afwerking wat heel stoer oogt en mooi uitkomt met de meubels in zwart leder.

 

Eclectische woonkamer met ruwe betonvloer

Haardvuur met betonnen vloer

Dat een betonvloer perfect geïntegreerd kan worden bij elk type stijl is meteen duidelijk bij het bekijken van bovenstaande realisatie. Deze trendy loft met eclectische inrichting is constant in verandering en kan heel wat stijlen aan dankzij de neutrale vloer die de drager is van het interieur.

 

 Minimalistische woonkamer met betonvloer

Woonkamer betonvloer

Een trendy woonkamer met een betonvloer heeft heus niet veel nodig om warm en stijlvol te ogen. Ben je fan van een minimalistisch interieur, dan volstaat het al om te kiezen voor enkele geslaagde eyecatchers.

 

Lichte betonvloer in combinatie met ruwe materialen

Moderne woonkamer beton

Het ruwe karakter van beton is prima te combineren met natuurlijke materialen zoals hout en natuursteen. Bovenstaande realisatie is hier een mooi voorbeeld van. Let ook op de aanwezigheid van zwarte kleurtinten die terugkomen in de ramen, fotolijsten en decoratiematerialen.

 

Offertes op maat ontvangen?

Kies voor een betonvloer expert en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Professionele betonvloer experten