Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Gepolierde trap in beton

Een trap in beton heeft al vele jaren zijn stevigheid bewezen. Ze zijn ijzersterk, bijna onverwoestbaar en gaan een hele leven mee. Dankzij verbeterde afwerkingstechnieken zoals polieren vind je ze de laatste jaren steeds vaker terug in woningen en appartementen. Dankzij polijsten is er geen afwerkingsmateriaal meer nodig en krijg je de look van een ruw constructiemateriaal dat aangepast is aan een hedendaagse woonomgeving.

 

gepolierde betontrap

Beton is dus een solide materiaal waarmee je zonder enige moeite een onverslijtbare trap van kan maken. Een trap in beton is vuurbestendig, maakt bijna geen contactgeluid en is bovendien heel onderhoudsvriendelijk. Een gepolierde trap hoeft geen verdere afwerking en is verkrijgbaar in verschillende kleurpigmenten. Wens je de trap af te werken met hout, vast tapijt of natuursteen, dan kan je kiezen voor een ruw gegoten betontrap.

 

 

 

betontrap gieten – Prefab of maatwerk?

Betontrappen kunnen in de fabriek in mallen gegoten worden of ter plaatse op de werf. In het eerste geval spreekt men over de zogenoemde prefab betontrap. Deze zijn vaak goedkoper dan een trap op maat omdat ze sneller gemaakt kunnen worden. Is de locatie waar de trap moet komen moeilijk of niet bereikbaar dan kan het kostenplaatje hoog oplopen. In dat geval ben je beter af met een trap die op maat gemaakt gegoten wordt in een mal.

Bij een ter plaatse gegoten trap in beton heb je meer mogelijkheden qua vormgeving en aansluiting. Het maken van de bekisting is dan weer een uiterst nauwkeurig werkje dat enige tijd vraagt. Heb je geen ervaring in dergelijke materie dan raden we ten sterkste af hier zelf aan te beginnen. De druk van beton is enorm. Als je constructie niet perfect gemaakt is kan de trap vervormen of zelfs uit elkaar vallen bij het gieten. De gevolgen en kosten zijn dan niet meer te overzien.

 

gepolierde trap

 

Prijs betontrap

De prijs van een gepolierde betontrap wordt bepaalt door de moeilijkheidsgraad, hoeveelheid treden, aantal hoeken en de gewenste afwerking. Voor een niet gepolierde trap mag je rekenen op een prijs vanaf 1000 euro. De prijs van gepolierde trappen begint vanaf 1500 euro. Deze hogere kostprijs wordt gecompenseerd door het feit dat er geen afwerking meer nodig is. Graag een correcte prijs op maat van uw project ontvangen? Vraag hier online offertes aan.

 

 

Een gepolierde trap bestaat in heel wat kleuren en vormen

Beton kan op verschillende manieren bewerkt en afgewerkt worden. Het kan worden geïmpregneerd, gezandstraald, gepolijst, geschaafd, geslepen, gefreesd en gestructureerd. Die laatste twee kunnen ervoor zorgen dat de trap antislip wordt gemaakt en impregneren gaat het indringen van vuil en vloeistoffen tegen. En al die verschillende bewerkingen zijn ook nog eens in kleur mogelijk door kleurpigmenten aan de betonspecie toe te voegen. De afwerking van het beton bepaalt in hoge mate het uiterlijk én de mate van onderhoud van de betontrappen.

 

 

Offertes voor een betontrap ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde trappenbouwer en verzeker jezelf van een correcte plaatsing van jouw betontrap. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde trappenbouwers