Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Gepolierde beton buiten: toepassingen & prijzen

De meest voorkomende massieve betonvloer is polybeton. Na het gieten maakt een vakspecialist de toplaag van het beton dan glad en egaal met een vlindermachine. Dat gepolierde beton buiten is vooral geschikt  voor je terras en oprit. Hoeveel betaal je gemiddeld per m²? Hoe moet je zo’n gepolierde betonvloer buiten onderhouden? En wat zijn de andere afwerkingen naast polieren? We spitten het uit in dit artikel!

Ga snel naar:
Mogelijke toepassingen
Prijs gepolierde beton buiten
Onderhoud gepolierde beton buiten
Alternatieven voor gepolierd beton
Enkele veelgestelde vragen
Vraag vrijblijvend je offertes aan

 

 

Waarom kiezen voor gepolierd beton buiten?

Zowel voor een oprit als voor een terras kan je voor verschillende materialen kiezen. Ben je nog aan het vergelijken en heb je de knoop nog niet doorgehakt? Overweeg dan zeker ook polybeton voor jouw project. Gepolierd beton buiten heeft namelijk verschillende grote voordelen:

 • Naadloze afwerking: met polybeton heb je geen of veel minder voegen in vergelijking met andere materialen als tegels, klinkers, kasseien, … Daardoor moet je dus ook geen onkruid weghalen op je terras of oprit. Naast dat praktische voordeel is er ook het esthetische aspect: zo’n naadloze betonvloer ziet er altijd strak en modern uit.
 • Enorm duurzaam: een massieve betonvloer is erg sterk en duurzaam. Verliep de plaatsing volgens de regels van de kunst? Dan gaat gepolierde beton buiten normaal een leven lang mee.
 • Eenvoudig onderhoud: ook hier is die kwaliteitsvolle plaatsing van belang. Laat je het beton na de plaatsing bv. impregneren? Dan vermijd je efficiënt vuil- en vetvlekken. Het periodieke reinigen van het gepolierde beton buiten stelt dan weer weinig voor. Verder in dit artikel lees je meer over het onderhoud van een gepolierde betonvloer buiten.
 • Relatief budgetvriendelijk: een massieve betonvloer laten gieten is minder duur dan je denkt. Zeker als het gaat om grotere oppervlaktes valt de prijs per m² heel goed mee. Dat heeft onder meer te maken met de snelle plaatsing. Je hebt bv. geen funderingslaag nodig (in tegenstelling tot bij tegels, grasdallen, …).
 • Verschillende uitvoeringen: gepolierde beton buiten kan je laten afwerken in verschillende tinten en glansgraden. Ook de structuur bepaal je zelf. Hoe meer je het beton laat polieren, hoe gladder de betonvloer zal zijn. Bij een oprit of terras is het interessant om te kiezen voor een iets grovere structuur. Zo heb je minder kans op valpartijen.

Wil je gepolierd beton buiten aanleggen? Een ervaren plaatser informeert je graag over de prijzen, aandachtspunten, plaatsingsmethode, … Ontvang gratis advies op maat!

gepolierde beton buiten

 

Mogelijke toepassingen

Gepolierd beton is ideaal voor de aanleg van een tuinpad, een binnenkoer, … Maar de 2 voornaamste toepassingen zijn ongetwijfeld een oprit en een terras. Hieronder gaan we kort in op beide projecten:

 

1. Gepolierd beton buiten als oprit

Een robuust materiaal als gepolierde beton is uitstekend geschikt voor opritten. Alleen moet je wel rekening houden met een paar belangrijke aandachtspunten. Zo moet de betonnen oprit minstens 15 cm dik zijn en idealiter ook gewapend zijn met een enkel of dubbel betonnet. Zo ben je zeker dat de gepolierde beton voldoende drukvast en draagkrachtig is voor zware gewichten als je wagen. Ook de korreldikte en de wijze van polieren zijn belangrijk om gladheid en slipgevaar tot een minimum te beperken.

 

2. Gepolierd beton buiten als terras

Bij het aanleggen van een terras denk je misschien niet onmiddellijk aan polybeton. Toch valt er veel te zeggen voor gepolierde beton bij zo’n project. Je terras valt vlot schoon te maken, je hebt nooit last van onkruid en je betonvloer gaat een leven lang mee. Al hangt heel veel af van de kwaliteit van de plaatsing. Je vakspecialist houdt onder meer rekening met een goede afwatering, het aanbrengen van krimpvoegen, een ruwer oppervlak om slipgevaar te voorkomen, …

 

TIP: combineer meerdere betonwerken in 1 keer!

Het gieten en polieren van beton gaat relatief snel. Het zijn vooral de voorbereidende werken, het huren van de machines, … die tijd en geld kosten. Wil je zo voordelig mogelijk gepolierde beton buiten laten aanleggen? Laat je terras, oprit, tuinpad, … in polybeton dan in 1 keer plaatsen. Zo vormt je buitenomgeving een mooi geheel en verlaag je de prijs per m².

Op zoek naar een ervaren plaatser? Via onze gratis offerteservice brengen we je in contact met meerdere geschikte vakspecialisten. Ontvang vrijblijvend advies en prijzen op maat!

 

Prijs gepolierde beton buiten

De kosten voor gepolierde beton buiten hangen vooral af van de oppervlakte en variëren tussen € 40 à 70 per m² (excl. btw en incl. plaatsing). Hoe meer m², hoe goedkoper de prijs per m². Daarnaast spelen ook de dikte van de betonvloer, het aantal hoeken, de gekozen afwerking, … een rol.

BELANGRIJK: natuurlijk kan de totaalprijs ook variëren van vakspecialist tot vakspecialist. Wil je gericht verschillende eindprijzen, maar ook adviezen, uitvoertermijnen, … vergelijken? Vraag dan gratis en vrijblijvend meerdere voorstellen aan via onze offerteservice.

 

gepolierde betonvloer buiten

 

Onderhoud gepolierde beton buiten

Is je gepolierde betonvloer buiten geplaatst volgens de regels van de kunst? Dan heb je heel weinig onderhoud aan zo’n oprit, terras, tuinpad, … Waarop moet je dan vooral letten bij beton polieren buiten en na de plaatsing? We zetten het kort op een rij:

 • Beton beschermen tegen vlekken: door je betonvloer te impregneren na de plaatsing dicht je de structuur van het beton. Het transparante impregneermiddel dringt namelijk diep in de poriën van het beton. Zo voorkom je mos- en algengroei en vermijd je vorstschade aan je gepolierd beton buiten. Let op: ook door je gepolierd beton te onderhouden met een natuurlijke olie (bv. lijnolie) kan je voor zo’n beschermende laag zorgen.
 • Beton op tijd en stond reinigen: het schoonmaken van gepolierd beton is heel eenvoudig. Even schoonvegen met een zachte bezem of poetsen met water en een natuurlijke zeep volstaat. Belangrijk: gebruik nooit bleekwater op gepolierd beton buiten. Javel kan zorgen voor permanente schade aan je oprit of terras.
 • Beton herstellen bij schade: is je beton buiten niet geïmpregneerd of regelmatig behandeld met natuurzeep met lijnolie? Dan bestaat de kans dat je te maken krijgt met vlekken, vorstschade, … In dat geval kan een vakspecialist je betonvloer eerst schuren en daarna polijsten. Zo maakt hij je beton weer mooi egaal, glad en glanzend. Idealiter kies je na zo’n herstelling nog voor een impregnatie.

 

Alternatieven voor gepolierd beton buiten

Een massieve betonvloer buiten hoef je niet noodzakelijk te laten polieren met een vlindermachine. Er zijn ook andere afwerkingen mogelijk. We overlopen ze kort:

 

ALTERNATIEF 1: uitgewassen beton buiten

In tegenstelling tot glad gepolierd beton kan je buiten ook uitgewassen beton laten plaatsen. Voor deze ruwere afwerking gebruikt een vakspecialist een bindingsvertrager, waardoor de toplaag niet uithardt. Daarna verwijdert hij deze laag met een hogedrukreiniger en komen de steentjes in het beton dus bloot te liggen. Vanwege het gecreëerde reliëf kan vuil zich iets sneller vastzetten dan bij gepolierd beton, maar tegelijk heb je bij uitgewassen beton wel wat meer grip.

Richtprijs: 40 à 60 euro per m² (excl. btw en incl. plaatsing). Ontvang vrijblijvend offertes op maat!

 

ALTERNATIEF 2: geborsteld beton buiten

Net als uitgewassen beton heeft ook een geborstelde betonvloer een ruwere structuur. Hoe ontstaat dat reliëf dan bij dit type beton? Een expert strijkt met een speciale borstel over het verse beton, waardoor er fijne groeven in het oppervlak ontstaan. Vanwege die geribbelde afwerking is geborsteld beton vooral populair als (hellende) oprit en bij parkings.

Richtprijs: 50 à 140 euro per m² (excl. btw en incl. plaatsing). Ontvang vrijblijvend offertes op maat!

 

Enkele veelgestelde vragen

Van plan om een terras, oprit, … aan te leggen? Dan heb je vast nog een aantal vragen als je gepolierd beton overweegt. Daarmee kan je altijd terecht bij een ervaren plaatser actief in je buurt. Ook hieronder vind je al het antwoord op enkele veelgestelde vragen:

  • Hoe dik moet gepolierd beton buiten zijn?
  Voor buitentoepassingen is een massieve betonvloer best minstens 15 cm dik. Als je voldoende opbouwhoogte hebt, kan je zelfs gaan voor een dikte van 20 à 25 cm (met een dubbel wapeningsnet). Zo ben je 100% zeker dat je gepolierde beton voldoende gewicht kan dragen.


 • Kan een gepolierde betonvloer buiten glad worden?
  Dat kan, maar die kans is niet zo groot. Gladheid ontstaat namelijk vooral door mos en algen en die groene aanslag kan zich minder makkelijk hechten aan een gepolierde betonvloer. Ook de plaatsing speelt een grote rol. Een vakspecialist kiest een korreldikte die de kans op gladheid beperkt en hij stopt ook tijdig met polieren. Zo vermijdt hij dat de betonvloer te glad wordt.


 • Kan ik zelf een gepolierde betonvloer buiten aanleggen?

  Dat is allesbehalve aangeraden. Niet alleen moet je dan zelf de nodige machines als een betonpomp huren, maar tijdens de plaatsing kan er ook behoorlijk wat misgaan. Zo vergt het polieren met de vlindermachine de nodige ervaring, moet je rekening houden met een goede afwatering, …

  TIP: een vakspecialist houdt rekening met alle belangrijke aandachtspunten bij het plaatsen van gepolierd beton buiten. Ontvang gratis advies bij ervaren plaatsers in je buurt!

 

 

Offertes op maat ontvangen?

Kies voor een betonvloer expert en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Professionele betonvloer experten