Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Beton gietvloer

Wil je een vloer met de look van beton, maar heb je onvoldoende opbouwhoogte ter beschikking voor een massieve betonvloer? Dan is een beton gietvloer dankzij zijn geringe dikte de perfect oplossing. Alles over de soorten beton gietvloeren en hun prijs ontdek je hier.

Ga snel naar: soortenprijs – inspiratieoffertes aanvragen

 

Wat is een beton gietvloer?

Een beton gietvloer is een naadloze vloer op basis van cement. Het cement zorgt ervoor dat de vloer zijn typische betonlook krijgt. Afhankelijk van hun samenstelling zijn beton gietvloeren mogelijk in verschillende diktes en bruikbaar voor verschillende toepassingen (vb.: al dan niet geschikt voor buiten, vochtige ruimtes, het bekleden van wanden/plafonds/meubels/…).

 

Soorten beton gietvloeren

Op basis van hun van hun eigenschappen (look, samenstelling, dikte, …) onderscheiden we volgende types beton gietvloeren:

 

cementgebonden gietvloer

1. Cementgebonden gietvloer

Een cementgebonden gietvloer, ook woonbeton genoemd, is een betonlook gietvloer o.b.v. cement, toeslagstoffen en bindmiddelen. De vloer wordt in 1 keer geplaatst en afgewerkt met een beschermende polyurethaan- of waxlaag. Dit type vloer is mogelijk in verschillende kleuren en kan zowel mat als glanzend afgewerkt worden. Een cementgebonden gietvloer kan ook op nagenoeg elk type ondergrond aangebracht worden, op voorwaarde dat deze vlak en vormvast is.

Technisch gezien is woonbeton eigenlijk geen gietvloer omdat het geen volledig zelfnivellerende vloer is. In praktijk wordt het toch als een gietvloer gezien.

Dikte: 3 à 8 mm
Toepassingen: enkel binnen als vloerbekleding – ook mogelijk in vochtige ruimtes (indien afgewerkt met een waterdichte coating)
Prijs: € 75 à 150 per m² (incl. btw en plaatsing). Ontvang gratis offertes

 

betonnen gietvloer 2. Beton cire (betonstuc, mortex, microcement, …)

Beton cire is eigenlijk een soort smeerbare pasta o.b.v. hars en cement. Het wordt aangebracht in verschillende lagen en afgewerkt met een sealer voor een glad oppervlak. Hoewel vooral grijstinten (betonlook) populair zijn, is beton cire ook beschikbaar in andere kleuren. Het kan ook op nagenoeg elk type ondergrond aangebracht worden, op voorwaarde dat deze vormvast en vlak is.

Beton cire vind je ook onder een andere benaming zoals betonstuc, mortex, microcement, … Het zijn gelijkaardige producten, maar met een licht andere samenstelling of dikte, afhankelijk van de producent.

Dikte: 2 à 3 mm
Toepassingen: zowel binnen als buiten als bekleding voor vloeren, wanden, plafonds, meubels, aanrecht, … – ook mogelijk in vochtige ruimtes (indien afgewerkt met een waterdichte coating)
Prijs: € 80 – 130 per m² (incl. btw en plaatsing). Ontvang gratis offertes

 

Welke soort beton gietvloer kies ik best?

Welk soort gietvloer in beton je best kies hangt niet alleen af van de gewenste toepassing en look. Je moet ook rekening houden met de mogelijkheden van de locatie. Om zeker te zijn van de juiste keuze voor jouw project, laat je best een gespecialiseerde plaatser van gietvloeren langskomen. Deze zal de situatie (ondergrond, beschikbare opbouwhoogte, …) ter plaatse inspecteren en bepalen welk type beton gietvloer het meest geschikt is volgens de mogelijkheden en jouw wensen.

TIP: vraag offertes aan bij verschillende plaatsers. Zo krijg je een beter beeld van de mogelijkheden en kan je makkelijker de voorgestelde prijzen, plaatsingswijzen, beton gietvloeren, opbouwhoogtes, … vergelijken. Ontvang en vergelijk vrijblijvend offertes van professionele plaatsers actief in jouw buurt via de offertepagina.

 

 

Prijs gietvloer beton

De prijs van beton gietvloeren is afhankelijk van verschillende factoren:

  • Oppervlakte: hoe groter de vloer, hoe lager de prijs per m².
  • Ondergrond: je zal meer betalen als de ondergrond nog voorbereid moet worden. Denk daarbij aan nivelleren (ondergrond vlak maken), een primer aanbrengen (voor een goede hechting), …
  • Gewenste afwerking: een vloer in een standaard grijstint is goedkoper dan een vloer in een specialere kleur.
  • Moeilijkheidsgraad van de werken: een beton gietvloer laten plaatsen in ruimtes met veel niveauverschillen, hoeken en kantjes is moeilijker en vraagt meer werk. Het zal bijgevolg dus ook meer kosten.

Voor een betonnen gietvloer betaal je gemiddeld € 75 en 150 per m² (incl. btw en plaatsing). Let op, dit zijn slechts richtprijzen. Alles is afhankelijk van jouw specifiek project. Je doet er daarom goed aan om offertes aan te vragen bij 2 tot 3 gespecialiseerde gietvloer bedrijven. Zo kan je de voorstellen makkelijk vergelijken en ben je zeker van een correcte prijs. Vergelijk vrijblijvend offertes op maat.

 

 

Inspiratievoorbeelden van betonlook gietvloeren

Benieuwd naar de mogelijkheden van een beton gietvloer? Hieronder enkele originele inspiratievoorbeelden die je op leuke ideeën kunnen brengen:

 

INSPIRATIE: Beton cire in de badkamer

beton cire gietvloer

Indien beton cire afgewerkt wordt met een waterdichte coating, kan het perfect toegepast worden in vochtige ruimtes. Op bovenstaande foto zie je een badkamer waarvan zowel de vloer als wanden bekleed werden met beton cire. De grijze kleur creëert een industriële look die mooi past bij de strakke inrichting van de badkamer.

 

INSPIRATIE: Microcement als variant van beton cire

gietvloer beton

Eerder in dit artikel haalden we aan dat je beton cire ook vindt onder andere benamingen (vb. betonstuc, mortex, microcement, …). Deze producten zijn gelijkaardig maar hebben, afhankelijk van de producent, een licht andere samenstelling of dikte.

Op bovenstaande foto werden zowel de vloer als trap bekleed met microcement. Het is net zoals beton cire een dunne decoratieve betonlook coating (o.b.v. cement, kunsthars en minerale pigmenten). Microcement wordt aangebracht in een dikte van 1 tot 3 mm.

Zoals je op de foto kan zien is ook microcement mogelijk in verschillende kleuren. Voor de vloer werd gekozen voor een lichte kleur. Voor de trap werd vastgehouden aan de standaard grijstint om zo een echte betonlook te creëren.

 

INSPIRATIE: Grijze cementgebonden gietvloer in de slaapkamer

gietvloer betonlook

Voor de slaapkamer op bovenstaande foto werd gekozen voor grijs woonbeton. De betonlook past perfect bij de witte, strakke inrichting van de ruimte.

 

INSPIRATIE: Bruine cementgebonden gietvloer met glansafwerking

beton gietvloer

Een cementgebonden gietvloer hoeft niet altijd grijs te zijn. Op bovenstaande foto werd bijvoorbeeld gekozen voor een cementgebonden gietvloer in een bruintint. De vloer kreeg bovendien een glanzende afwerking.

 

Offertes voor een gietvloer ontvangen?

Kies voor een gietvloer expert en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Professionele gietvloer experten