Gepolierde beton

Beton in de keuken

Keukens zijn er in alle soorten en maten. Voor elke smaak en elke stijl is er wel iets te vinden. Hierbij kun je denken aan een landelijke stijl, modern of romantisch. De trend op dit moment is een robuuste keuken. Om je keuken er robuust uit te laten zien, kun je het een betonlook geven, een betonnen aanrechtblad geven, of bijvoorbeeld een betonnen wasbak erin verwerken. Beton is stevig en veelzijdig wat betreft toepasbaarheid.
 
Ben je op zoek naar een vakman voor het integreren van beton in jouw keuken?
✓ Via de offertedienst kan je vrijblijvend prijzen en voorstellen op maat aanvragen.


 

Beton als achterwand en scheidingswand

Bij een keuken is het handig om een achterwand te plaatsen tegen het spatten bij bijvoorbeeld de kookplaat of de kraan. Door ook de achterwand van beton te (laten) maken, is de betonlook in je keuken prima vertegenwoordigd. Als je een open keuken hebt en toch de keuken enigzins wilt scheiden van de open ruimtes, dan zou je kunnen overwegen om een lage scheidingswand van beton te maken. Hiermee krijg je toch een deels aparte ruimte met daarbij een stevige afscheiding.

Betonnen wand in de keuken

 

Betonnen werkblad

Beton is nog steeds een ondergewaardeerd materiaal. Nog niet veel mensen weten hoe mooi het kan zijn om een keukenblad in beton te laten gieten. Hiermee ontstaat er een stevig aanrechtblad, waarbij je niet snel bang hoeft te zijn voor beschadigingen. Zelf een perfect egaal werkblad maken is bijna onmogelijk maar gelukkig zijn er heel wat gerenomeerde betonbewerkers die dit perfect op jouw wensen kunnen maken. Als je er wel voor kiest om zelf een keukenblad in beton te maken, dan is het belangrijk dat je het beton volgens de juiste verhoudingen mengt om voldoende stevigheid te krijgen. Het werkblad van beton is relatief goedkoop.

Betonnen keukenwerkblad

Als je besluit om het blad zelf te maken, dan dien je er rekening mee te houden dat het beton voorzien moet worden van een speciale (epoxy) coating. Let er goed op dat de coating welke je aanbrengt ook hittebestendig is. De coating voorkomt verder dat het aanrechtblad niet aangetast wordt door vlekken, vocht en zuren. De coating dient wel regelmatig vervangen te worden om het beton te blijven beschermen. Voordat je gaat coaten, dient het blad eerst geschuurd te worden. Je begint hierbij met een grove korrel en laat dit steeds meer oplopen om te eindgen met een heel fijne korrel.

 

Betonnen wasbak

Om van de keuken een strakke toets te geven is het erg mooi om de wasbak in één stuk te laten maken met het werkblad. Bij landelijke keukens kan je ook kiezen voor een afzonderlijke wasbak. Bij betonnen wasbakken moet je vooral letten op de coating. een wasbak dient tenslotte waterdicht te zijn. Door het toevoegen van pigmenten kan je het beton allerlei kleuren geven.

wasbak in beton

 

Schakel een vakman in en kom te weten hoe en tegen welke prijs je beton kan integreren in jouw keuken. ✓ Vraag vrijblijvend offertes aan bij erkende vakmannen uit jouw regio.