Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Betonvloer garage

Keramische tegels of natuursteen in je garage? Dat is niet het beste idee. Zo’n garagevloer moet namelijk bestand zijn tegen de zware belasting van je wagen. Anders loop je een risico op verzakkingen, gebarsten tegels, … Idealiter kies je daarom voor een gietvloer of laat je een betonvloer storten. Waarom zo’n betonvloer in je garage een goede investering is en hoeveel die kost? Dat en meer lees je in dit artikel!

Ga snel naar:
Welke voor- en nadelen?
Betonvloer garage prijs
Mogelijke alternatieven
Enkele veelgestelde vragen
Vergelijk vrijblijvend offertes

 

 

Welke betonvloer laat je storten in je garage?

Net zoals bij een oprit of een terras gaat het in een garage altijd om een massieve betonvloer. Zo’n vloer kennen we ook als polybeton. Laat je zo’n garagevloer storten? Dan heb je geen chape nodig. Achteraf kan je die massieve betonlaag laten afwerken naar keuze (polieren met een vlindermachine, voegen laten slijpen voor de uitstraling van een vloer met grote tegels, …).

Een betonvloer storten in je (bestaande) garage? Laat je dan zeker eerst grondig adviseren door een vakspecialist in je buurt. Die vertelt je graag meer over de mogelijkheden op maat van jouw situatie. Start je aanvraag hier!

betonvloer garage

 

Voor- en nadelen betonvloer in de garage

Gepolierde beton in de garage is niet toevallig een veelgebruikte vloerbedekking. Naast zulke betonvloeren komen vooral meerdere types gietvloeren voor in garages. Wat zijn nu de grootste voordelen van dat gepolierde beton? En zijn er ook nadelen aan verbonden? Een kort overzicht:

 

 • Naadloze, onderhoudsvriendelijke garagevloer: net als een gietvloer is ook een betonvloer in de garage naadloos (op de eventuele uitzetvoegen na). Zo kan er geen vuil en vet tussen de voegen kruipen. Het resultaat is een erg hygiënische garagevloer die je ook vlot kan schoonmaken.
 • Sterk en bestand tegen groot gewicht: is je betonvloer voldoende dik? Dan is die probleemloos bestand tegen het grote gewicht van je wagen. Daarnaast kan zo’n sterke, robuuste vloer ook makkelijk schokken, trillingen, … opvangen zonder sporen van slijtage op lange termijn.
 • Vloeistofdicht en vuilbestendig: na de plaatsing laat je je betonvloer best afwerken met een transparant impregneermiddel of een coating. Zo kunnen vetten, lekkende olie en ander vuil niet in de poriën van het beton dringen en is je vloer dus perfect vloeistofdicht en vuil- en vlekbestendig. Geen overbodige luxe in een ruimte als een garage.
 • Vele uitvoeringen: een betonplaat in de garage hoeft allerminst synoniem te staan met die klassieke grijskleur. Je kan wel degelijk meerdere kanten uit met gepolierd beton. Door kleurpigmenten en kwartskorrels toe te voegen aan het betonmengsel creëert jouw vakspecialist de tint die jij wil. Ook de structuur en de glansgraad bepaal je helemaal zelf.

 

 • Kans op scheurtjes: bij gepolierd beton zijn kleine krimpscheurtjes nooit helemaal uitgesloten. Toch kan je dat risico tot een absoluut minimum beperken. Hoe? Door samen te werken met een ervaren plaatser. Met de juiste dikte, voldoende wapening, het slijpen van uitzetvoegen, … zorgt die ervoor dat je betonvloer in je garage een vloer voor het leven is.
 • Nooit 100% vlak: een gepolierde betonvloer is bijna nooit 100% vlak. Let op: dat klinkt erger dan het in werkelijkheid is. Het gaat om minieme niveauverschillen die je met het blote oog niet kan zien.

 

Betonvloer garage prijs

Voor een gewapende, dikke vloer van gepolierd beton in de garage mag je rekenen op een gemiddelde prijs van 40 à 70 euro per m² (excl. btw en incl. plaatsing). De exacte prijs voor jouw betonvloer in de garage zal vooral afhangen van de staat van de ondergrond, de moeilijkheidsgraad van de werken, …

Een precieze prijs voor jouw betonvloer in de garage? Een vakspecialist maakt graag een vrijblijvend prijsvoorstel voor je op. Om zeker te zijn van een scherpe prijs, vergelijk je best meerdere offertes van experts in je buurt. Zo krijg je een goed zicht op alle kostenposten. Start je aanvraag hier!

 

gepolierde beton garage

 

Mogelijk alternatief: een gietvloer

Naast gepolierde beton in de garage zijn ook gietvloeren een duurzaam, naadloos en onderhoudsvriendelijk alternatief. Je kan bovendien kiezen voor meerdere soorten gietvloeren in de garage. Enkele voorbeelden:

 

1. Epoxy vloer in de garage

Epoxy is een kunststof op basis van aardolie. Zo’n kunsthars gietvloer komt ook voor in industriële bedrijven, horecazaken, … Dat verraadt al de kwaliteiten van een epoxy vloer. Deze gietvloer is erg sterk en bestand tegen een grote belasting. Bovendien beschikt deze gietvloer ook over een goede prijs-kwaliteitsverhouding.

Prijs: € 70 à 110 per m² (excl. btw en incl. plaatsing)

 

2. Acrylaatvloer in de garage

Acrylaat is een mengeling van kunsthars met kwartszand. Dankzij deze samenstelling is ook een acrylaatvloer uitstekend geschikt voor in de garage. Zo’n gietvloer is namelijk erg goed bestand tegen een hoge mechanische belasting, chemicaliën, temperatuurverschillen, schokken, … In combinatie met de vlotte plaatsing (op minder dan 1 dag) vormt een acrylaatvloer dus een interessant alternatief voor beton.

Prijs: € 75 à 120 per m² (excl. btw en incl. plaatsing)

 

3. Troffelvloer in de garage

Een troffelvloer is geen standaard type synthetische gietvloer. Bij deze vloerbedekking vermengt een vakspecialist namelijk kunsthars met fijngemalen steentjes. Zo bepaal je helemaal zelf de uitstraling van je garagevloer. Je kan de grootte, de kleur en het materiaal van die steenkorrels namelijk kiezen, in overleg met je plaatser. Die vloermortel werkt hij dan af met 2 lagen kunsthars voor een optimale bescherming.

Prijs: € 60 à 80 per m² (excl. btw en incl. plaatsing)

 

Kies ik best voor een gietvloer of een betonvloer in de garage?

Dat hangt vooral van jouw situatie af. Gaat het om een grote renovatie of nieuwbouw en heb je dus voldoende opbouwhoogte? Dan is een dikke, massieve betonvloer zeker een uitstekende optie. Is die opbouwhoogte eerder beperkt? Dan kies je beter voor een gietvloer. Die zijn namelijk slechts 2 à 6 mm dik, afhankelijk van het type.

Advies op maat nodig? Laat je dan uitgebreid informeren door een gespecialiseerde plaatser actief in je buurt. Zo kies je zeker de meest aangewezen vloer voor jouw garage. Kom vrijblijvend in contact met meerdere vakspecialisten!

 

FAQ betonvloer in de garage

Twijfel je nog tussen meerdere opties voor je garagevloer? Of heb je nog specifieke vragen over het plaatsen van gepolierde beton in je garage? Dan kan je altijd terecht bij een gespecialiseerde expert in je buurt. Ook hieronder vind je het antwoord op enkele veelgestelde vragen: • Wat is de nodige dikte van een betonvloer in de garage?
  Voor een garagevloer uit gepolierd beton hanteer je best dezelfde dikte als voor een oprit of een terras. Dat komt neer op een minimale dikte van 15 cm. Idealiter ga je zelfs voor een betondikte van 20 à 25 cm, in combinatie met een dubbel wapeningsnet. Zo ben je zeker dat je nieuwe garagevloer probleemloos het gewicht van je wagen kan dragen.


 • Hoe laat ik mijn betonvloer in de garage best afwerken?
  Een onafgewerkte betonvloer is niet glad en ook stoffig. Bovendien heeft het beton dan geen gesloten structuur, waardoor vuil, vet en olie voor permanente vlekken kunnen zorgen. Daarom laat je best je betonvloer afwerken met een impregneermiddel of een vloercoating. Let op, die eerste optie is transparant en verandert de kleur van je betonvloer niet en de tweede wel. Hou hier dus zeker rekening mee.


 • Is het mogelijk om gepolierde beton in mijn garage te herstellen?
  Absoluut. Vertoont je betonvloer doffe plekken, scheurtjes of gaatjes? Dan zijn er verschillende methodes om je garagevloer in zijn oorspronkelijke glorie te herstellen. Een vakspecialist kan aan de slag met een vulmiddel om scheurtjes weg te werken, je kan vlekken wegwerken door de vloer opnieuw te laten schuren en polijsten, je kan kiezen voor een likje verf om een andere uitstraling te creëren, … Kortom, met gepolierde beton in je garage kan je vele kanten uit.


 • Kan ik zelf een massieve betonvloer in mijn garage storten?

  Dat kan, maar enkel als je de nodige ervaring hebt natuurlijk. Hou er ook rekening mee dat je zelf een betonpomp zal moeten huren. Er bestaan kleine betonpompen waarmee je ook in kleinere ruimtes als een garage een betonvloer kan storten.

  Liever de zekerheid van een professionele plaatser? Dan brengen we je graag in contact met meerdere vakspecialisten in je buurt via onze offerteservice.

 

 

Offertes op maat ontvangen?

Kies voor een betonvloer expert en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Professionele betonvloer experten