Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Oprit in gepolierde beton: voor- en nadelen & prijs per m2

Gepolierd beton wordt buitenshuis niet alleen gebruikt om het terras af te werken. Ook voor de oprit doet dit materiaal prima dienst. Het is bijzonder robuust en kan moeiteloos zware gewichten zoals auto’s verdragen. Hier vind je meer info over de voor- en nadelen, afwerking en prijzen van opritten in gepolierd beton.

 

Voor- en nadelen van een oprit in polybeton

oprit in beton leggen Voordelen

– Opritten in polybeton worden naadloos afgewerkt, waardoor je minder last zal hebben van onkruid en mosvorming.

– Nauwelijks onderhoud: met een simpele veegbeurt of met de tuinslang kan je al veel vuil verwijderen.

– Moderne uitstraling: het egale oppervlak van de oprit geeft je woning een hedendaagse look.

– Beton is erg sterk. Het kan dus zware belastingen, zoals bijvoorbeeld een auto, aan en gaat lang mee.

 

oprit beton Nadelen gepolierde beton oprit

– Er kunnen scheurtjes ontstaan in het beton. Dit is een vaak voorkomend verschijnsel bij betonwerken.

– Zoals bij andere materialen kunnen ook opritten in beton ook gladheid vertonen. Later in dit artikel meer hierover.

– Als je je betonnen oprit wil reinigen, moet je goed opletten met het gebruik van schoonmaakmiddelen. Sommige producten kunnen namelijk vlekken maken. Vraag advies aan een vakman over de juiste reinigingsmethode.

 

Ben je op zoek naar een vakman voor het aanleggen van een oprit in gepolierd beton? Via de offertedienst kan je gratis en vrijblijvend prijzen op maat aanvragen bij professionele aanleggers van opritten. Klik hier voor meer info.

 

Gladheid en slipgevaar

Heel wat mensen hebben schrik dat hun oprit in gepolierd beton er bij regenweer spekglad zal bijliggen. Een gladde vloer wordt echter voornamelijk veroorzaakt door mos. Hoe ruwer de ondervloer is, hoe sneller er mos kan optreden. Aangezien een betonnen oprit glad afgewerkt wordt, zal mos veel minder snel hechten aan de ondergrond. Op die manier is er minder kans op gladheid.

Ook de gekozen korrel en wijze van polieren zullen een invloed hebben op de gladheid. Voor buitentoepassingen wordt doorgaans een gewone korreldikte genomen net zoals deze voor toepassingen binnenshuis. Een gladde betonvloer wordt gemaakt met fijne korrels en is ook gekend als spiegelbeton. Deze is echter niet aan te raden voor de aanleg van een oprit of terras. Het is ook belangrijk tijdig te stoppen met polieren om te vermijden dat de oprit te glad wordt.

Conclusie: De gladheid van een gepolierde beton oprit valt heel goed mee en is vergelijkbaar met tegels, natuursteen en hout. Onder normale omstandigheden is de kans op uitglijden dan ook redelijk klein. Betonnen dallen, betonklinkers of losse keien zijn een beter alternatief als je denkt dat een oprit in gepolierde beton te glad zou zijn.

 

Gepolierde beton oprit prijs m2

Een gepolierde beton oprit kan erg snel geplaatst worden. Hierdoor zijn er een pak minder werkuren nodig, in tegenstelling tot alternatieven zoals betonklinkers, tegels of kasseien. Ook de materiaalkost ligt in de meeste gevallen een pak lager.

De prijs van een oprit in beton wordt voornamelijk bepaald door de gewenste dikte, wapening, oppervlakte en moeilijkheidsgraad. Voor een gemiddelde dikte van 15 centimeter met wapening mag je rekenen op een prijs tussen de 35 en 50 euro per m². Opritten combineren met tuinpaden en terrassen zal de gemiddelde prijs per vierkante meter gevoelig naar beneden halen. De kostprijs voor de verplaatsing en materialen blijft vaak gelijk ongeacht de oppervlakte.

Om te weten hoeveel jouw specifiek project zal kosten vraag je best offertes aan bij verschillende plaatsers van betonnen opritten. Via onze offertepagina kan je nu gratis en vrijblijvend prijzen aanvragen. Zo kan je eenvoudig prijzen vergelijken.
Meer informatie vind je hier terug.

 

gepolierde beton oprit prijs

 

Geef je oprit een beschermende laag!

Met het oog op een goede bescherming en het behouden van het mooie uitzicht van je betonnen oprit kan je de oprit ook laten coaten of impregneren. Hierdoor zal de oprit beter beschermd zijn tegen de weersomstandigheden, vuil en vlekken. Deze beschermende laag wordt best aangebracht zodra het beton gedroogd is.

 

Afwerkingsmogelijkheden

Om je oprit in gepolierd beton de gewenste look te geven bestaan er verschillende afwerkingsmogelijkheden. Naargelang je persoonlijke smaak kunnen bijvoorbeeld kleurpigmenten toegevoegd worden aan het polybeton. Deze zullen je oprit donkerder of lichter maken.

Soms worden ook groeven ingeslepen in tegelvorm. Zo kan je het doen lijken alsof je oprit gemaakt is van gigantische tegels van bijvoorbeeld drie op drie meter. Om eenheid te krijgen rondom het huis worden de oprit en het terras vaak in één geheel aangelegd. Dat is niet alleen veel mooier maar zal ook een gunstige invloed hebben op de prijs per m2 van het aanleggen van de oprit en het terras. In dit artikel kan je meer lezen over betonvloeren voor het terras.

 

Offertes op maat ontvangen?

Kies voor een betonvloer expert en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Professionele betonvloer experten