Gepolierdebeton.be

Polybeton – De strakke, naadloze betonvloer

Een vloer in polybeton biedt heel wat voordelen. Het is een naadloze vloer die snel gelegd is en zich aanpast aan elke gewenste dikte. Je hebt geen chape laag meer nodig en ook voegwerken worden overbodig. Polybetonvloeren zijn ook gekend als gepolierde beton en glanzende betonvloeren.

Van plan om polybeton te laten plaatsen en benieuwd naar een voorstel en prijs op maat?
✓ Vraag vrijblijvend offertes aan bij professionele plaatsers.

 

 

PolybetonvloerWaarom kiezen voor polybeton

Alvorens meteen te kiezen voor een betonvloer doe je er goed aan de eigenschappen van deze vloerbekleding grondig te analyseren. Een vloer moet er tenslotte niet alleen goed uitzien maar ook erg praktisch zijn en passen binnen je dagelijkse activiteiten. Van alle afwerkingsmaterialen in huis krijgt de vloer het meest te verduren. Je doet er dus goed aan weldoordacht te werk te gaan. Onderstaand vind je alvast een overzicht van de meest belangrijke voor- en nadelen van polybeton:

Naadloze vloer

Een polybetonvloer is volledig naadloos wat verschillende voordelen met zich meebrengt. Er is geen kans op verkleuring en afbreken van voegen, de vloer kan hygiënischer gekuist worden en is ook sneller droog. Bovendien heb je met een naadloze vloer ook geen lijnen die je moet volgen zodat het niet opvalt als een muur of een kast niet helemaal rechtstaat.

Kostprijs niet duurder dan tegelvloeren

Hoewel een polybetonvloer op het eerste zicht duurder lijkt dan tegelvloeren is dit, wanneer je het grote plaatje bekijkt, niet het geval. Tegels zijn per vierkante meter dan wel goedkoper dan polybetonvloeren maar wanneer je gaat kijken naar de extra benodigdheden kom je al snel aan een hogere meerprijs. In tegenstelling tot tegelvloeren heb je bij polybeton geen tegellijm, chape, of voegsel nodig. Deze besparen je al snel 25 euro per vierkante meter. Rekening houdend met het feit dat een een gemiddelde tegelvloer rond de 40 euro kost zit je al snel aan een gelijkwaardige prijs.

Grote variatie

Polybeton is verkrijgbaar in heel wat kleurschakeringen. Door verschillende verwerkingsprocessen en kleurpigmenten te gebruiken kan de betonvloer bijna elke kleur krijgen. Zo zijn rode, paarse, oranje, groene of roze polybetonvloeren geen uitzondering.

 

Tijdloos

In tegenstelling tot heel wat tegelvloeren hebben polybetonvloeren door hun neutrale kleuren een tijdloos karakter. Als je je woning ooit verkoopt zal dit dan ook een grote impact hebben op de verkoopprijs. De kans dat de kopers een nieuwe vloer willen plaatsen is erg klein waardoor ze al snel enkele tienduizenden euro’s kunnen uitsparen.

Zelf voegen maken

Sommige mensen verkiezen om kleine gleuven te slijpen in hun polybetonvloer. Dit kan zijn om esthetische redenen maar is ook goed om scheurvorming te voorkomen. Zo kan je het bijvoorbeeld doen lijken alsof je gigantische tegels hebt liggen van 3 op 3 meter.

 

polybeton

 

De minder positieve kanten van een polybetonvloer

Elk materiaal heeft zijn voor- en nadelen en dat is bij de polybetonvloer geen uitzondering. Afhankelijk van je eisenpakket zullen deze al dan niet een impact hebben op de uiteindelijke beslissing:

 

Scheuren

Heel wat materialen zetten uit naargelang de omgevingstemperatuur en dat is bij polybeton geen uitzondering. Dit kan resulteren in kleine scheurtjes in het beton. Deze zijn meestal nauwelijks zichtbaar en hebben geen impact op de kwaliteit van de vloer. Door te kiezen voor een polybetonvloer die voldoende dik en gewapend is kan je scheurvorming aanzienlijk verminderen.

Of de scheuren storen hangt vooral af van je persoonlijke indruk. Sommige mensen vinden het net leuk omdat het het industrieel karakter versterkt, anderen zijn er dan weer niet over te spreken. Zoals je op bovenstaande foto ziet kan het soms gebeuren dat scheuren zichtbaar zijn.

 

schotelen

Wanneer polybeton te snel afkoelt of opwarmt net na de plaatsing is het mogelijk dat de betonplaat gaat schotelen of bol komen te staan. Het is dus belangrijk de polybetonvloer te gieten in normale weersomstandigheden. Ook het aanschakelen van vloerwarming is de eerste weken af te raden. Schotelvorming is niet altijd zichtbaar met het blote oog maar je kan het wel waarnemen wanneer je een raam of deur wil opendoen.

Nadelen van polybetonvloeren

 

Kostprijs polybeton

De kostprijs van polybeton wordt bepaald door verschillende factoren. Algemeen kan men stellen dat hoe groter de oppervlakte is, hoe goedkoper de polybetonvloer zal zijn. Andere factoren die een impact hebben zijn de gewenste dikte, het aantal hoeken, de bereikbaarheid en de gewenste dikte. De gemiddelde prijs per vierkante meter schommelt tussen 50 en 130 euro per vierkante meter.

Om exact te weten hoeveel de kostprijs van een polybetonvloer voor jouw woning of bedrijf is doe je er goed aan verschillende offertes met elkaar te vergelijken. Via onze offertepagina kan je nu makkelijk online prijzen aanvragen bij erkende betonvloergieters. Zo kan je niet alleen de prijs onder de loep nemen maar ook de werkwijze en aanpak van de verschillende bedrijven.

 

Offertes voor een betonvloer ontvangen?

Kies voor een betonvloer expert en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Professionele betonvloer experten