Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Prijs betonvloer per vierkante meter

Betonnen vloeren ogen modern, zijn erg stevig en vragen maar weinig onderhoud. Daarom zijn ze een populaire vloerbedekking. In dit artikel ontdek je de prijzen per vierkante meter van de verschillende soorten betonvloeren en de factoren die de kosten bepalen.

Snel naar: massieve betonvloerenniet-massieve vloer met betonlookprijsbepalers

 

Onderstaande tabel toont alvast enkele richtprijzen voor de verschillende soorten betonnen vloeren en vloeren met een betonlook:

Type betonvloer
*Prijs M²
Dikte
Vloerverwarming mogelijk?
Gepolierde betonvloer€ 50 - € 130Minimum 7 cm
Printbeton€ 70 - € 100Minimum 7 cm
Cementgebonden gietvloer€ 75 - € 1203 tot 8 mm
Afh. van de samenstelling
*De prijzen kunnen sterk variëren. Onder meer de oppervlakte en de bereikbaarheid van de vloer spelen een rol bij het berekenen van de kosten. Graag een prijs op maat? Vraag hier gratis offertes aan.

 

Massieve betonvloeren

Bij massieve betonvloeren moet je rekenen op een opbouwhoogte van minimaal 7 centimeter. Ze zijn erg stevig en kunnen overigens makkelijk gecombineerd worden met vloerverwarming.

 

prijs polybeton vloer Gepolierde betonvloer

Een gepolierde betonvloer bestaat uit een massieve vloerplaat die egaal afgewerkt wordt door de eindlaag te polieren.

Je hebt minimaal 7 centimeter vloeropbouw nodig. Dat is best veel maar je wint wel ruimte en geld aangezien er geen chape nodig is.  Bij onvoldoende opbouwhoogte kan je kiezen voor een gietvloer met betonlook.

Gemiddelde prijs: 50 – 130 euro per m²

Gepolierde betonvloer laten plaatsen? Vraag hier offertes aan.

 

printbeton oprit Printbeton

Qua opbouw is een vloer uit printbeton hetzelfde als een vloer in polybeton, maar de afwerking van de toplaag is anders. Deze massieve betonvloer kan onder meer een hout-, kassei- of natuursteenuitstraling krijgen. Zo combineer je de stevigheid van beton met bijvoorbeeld de authentieke uitstraling van hout.

Printbeton wordt voornamelijk buiten toegepast, bijvoorbeeld bij terrassen en opritten, maar je kan het ook binnen plaatsen.

Gemiddelde prijs: 70 – 100 euro per m²

Vloer in printbeton laten plaatsen? Vraag hier offertes aan.


Cementgebonden gietvloer: vloer met betonlook

Wil je een vloer met een betonlook plaatsen, maar met een beperkte opbouwhoogte (niet-massieve betonvloer)? Dan is een cementgebonden gietvloer zeker het overwegen waard. Deze vloeren zijn namelijk slechts enkele millimeters dik.

Vloeren uit betonstuc, ook wel beton cire genoemd, zijn in deze categorie in te delen. Ze zijn waterdicht en kunnen net als massieve betonvloeren in verschillende kleuren geplaatst worden. De gemiddelde prijs van een cementgebonden gietvloer varieert van 75 tot 120 euro per vierkante meter.

Wil je meer te weten komen over de voordelen en toepassingen van betonstuc vloeren? Je ontdekt er meer over in dit artikel.

Wil je een cementgebonden gietvloer laten plaatsen door een vakman? Via de offertedienst kan je gratis & vrijblijvend prijzen op maat aanvragen bij specialisten in het plaatsen van gietvloeren.
Klik hier om prijzen op maat te ontvangen.

 

kosten cementgebonden gietvloer

 

Welke factoren bepalen de prijzen van betonvloeren?

Bovengenoemde prijzen zijn gemiddelde richtprijzen. De precieze kosten voor het plaatsen van een betonvloer zijn namelijk afhankelijk van verschillende factoren:

1) oppervlakte: het spreekt voor zich dat de oppervlakte een belangrijke prijsbepaler is voor het plaatsen van betonnen vloeren. Hoe groter de oppervlakte, hoe lager de prijs per m² zal worden. Veel bedrijven hanteren overigens vaste tarieven voor kleine oppervlaktes. Meestal rekent men voor oppervlaktes tot 20 à 25 m² een vaste prijs.

 

2) bereikbaarheid van de vloer: als het gaat om een ruimte met veel hoeken en moeilijk te bereiken plaatsen, dan is het plaatsen van de betonvloer een pak arbeidsintensiever. Dit zal ook een invloed hebben op de prijs van de werken.

 

3) impregneren: door de vloer te impregneren zal hij beter beschermd zijn. Reken voor deze behandeling een bijkomende kost van ongeveer 8 euro per m².

 

4) kleuren: betonvloeren zijn beschikbaar in heel wat kleuren. Voor een standaardkleur hoef je geen extra kosten te betalen. Kies je echter voor een speciaal kleur, dan moet een bepaald kleurpigment toegevoegd worden aan de betonmix, wat de prijs zal doen oplopen.

 

De prijs van een vloer hangt ook af van de aanbieder die je kiest. Het is dan ook aangeraden om offertes aan te vragen bij verschillende vakmannen. Zo kan je makkelijk prijzen vergelijken en de voordeligste aanbieding kiezen. Via de offertedienst kan je gratis en vrijblijvend prijzen op maat van jouw project aanvragen bij specialisten in het plaatsen van betonvloeren en gietvloeren.

 

Offertes op maat ontvangen?

Kies voor een betonvloer expert en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Professionele betonvloer experten