Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Gepolierdebeton.be Info, inspiratie & prijs advies over alle soorten betonvloeren.
Vergelijk 100+ gietvloer en betonvloer experten online!
header image
Gepolierdebeton.be

Woonbeton

Een vloer van woonbeton is stijlvol, comfortabel en heeft een warme uitstraling. Dat zorgt ervoor dat woonbeton in elk interieur zijn plaats heeft. Voor extra comfort kan je woonbeton combineren met vloerverwarming. Ook winkels, kantoren en showrooms kiezen steeds vaker voor woonbeton omdat het een hoge belasting aankan en eenvoudig te onderhouden is.

Ga snel naar: PrijsVoordelenNadelenVloerverwarmingOfferte aanvragen

 

woonbeton prijs Wat is woonbeton?

Woonbeton is een naadloze cementgebonden vloer van enkele millimeters dik. Woonbeton kan op iedere ondergrond aangebracht worden, op voorwaarde dat deze vlak en droog is. Door kleurpigmenten toe te voegen, is woonbeton in vele verschillende kleuren te verkrijgen.

Je kan ook kiezen tussen een matte of glanzende afwerking. Woonbeton is zeer veelzijdig en kan overal in huis of een bedrijfspand aangelegd worden: de hal, keuken, badkamer of woonkamer. Woonbeton in de badkamer kan, in combinatie met een waterdichte beschermlaag achteraf.

 

 

Verschil met betonvloer

Woonbeton is niet hetzelfde als een betonnen vloer. De verschillen tussen woonbeton en een betonnen vloer zijn op het oog moeilijk te onderscheiden. Toch zijn deze er wel degelijk. Met woonbeton zijn er veel meer mogelijkheden, maar het kostenplaatje is ook hoger.

WoonbetonBetonvloer
Dikte3 tot 8 mmMinimaal 7 cm
KleurenGroot aanbodBeperkter aanbod
FlexibiliteitGrootKans op scheuren
VloerverwarmingIdeaal voor vloerwarmingKan, maar moeilijker
OnderhoudOnderhoudsarmGevoelig voor vlekken
ComfortVoelt zacht aanVoelt harder aan
PrijsVanaf € 75/m²Vanaf € 50/m²

De dikte van een vloer in woonbeton varieert meestal tussen 3 en 8 mm, afhankelijk van het type beton dat gebruikt wordt. Dat heeft natuurlijk ook een impact op de prijs.

 

Woonbeton prijs

De prijs van woonbeton per vierkante meter hangt af van meerdere factoren. Zo is de oppervlakte een belangrijke factor. Hoe groter de oppervlakte van de vloer, hoe lager de prijs. Ook de kleur speelt een belangrijke rol, net als de staat van de ondergrond.

Een vlakke en droge ondergrond is een vereiste voor een mooie vloer in woonbeton. Is dit niet het geval, dan moet de ondergrond voorbehandeld worden en dat doet de prijs ook oplopen. Richtprijzen voor woonbeton starten vanaf 75 euro per vierkante meter, maar kunnen gemakkelijk oplopen tot 150 euro.

Geïnteresseerd in een vloer van woonbeton? Maak gebruik van onze gratis offertedienst en ontvang vrijblijvend offertes op maat van erkende plaatsers van betonvloeren. Zo kan je prijzen vergelijken en de meest interessante optie eruit kiezen.

 

Voordelen van woonbeton

  • Slijtvast
  • Krasbestendig
  • Duurzaam: gaat zeker 20 jaar mee.
  • Onderhoudsarm: stofvrij en waterdicht.
  • Naadloos: geen voegen waar vuil in kan.
  • Vele mogelijkheden: vrijwel in alle RAL- kleuren verkrijgbaar.
  • Stijlvol: past in vele interieurs.

 

woonbeton-vloer

 

Woonbeton nadelen

Woonbeton heeft veel voordelen, maar natuurlijk ook wel wat nadelen. Het leggen van een vloer in woonbeton neemt veel tijd in beslag. Trek hier gerust een paar dagen (soms wel 4) voor uit en dan moet de vloer ook nog 2 tot 3 dagen drogen. Dat betekent dat je woning pas na een week weer beloopbaar is. Je krijgt er uiteraard wel een prachtige vloer voor in de plaats.

Het plaatsen van een vloer in woonbeton is echt specialistenwerk. Laat het leggen van woonbeton zeker over aan een vakman. Die vind je hier.

Ben je iemand die regelmatig van stijl of smaak verandert? Een vloer van woonbeton gaat zeker 20 jaar mee. Ben je er na 5 jaar op uitgekeken? Dan zit je wel nog even aan je vloer vast en heb je ook die hoge investering gedaan. De duurzaamheid van woonbeton kan dan eventueel een nadeel zijn.

 

Woonbeton of gietvloer?

Woonbeton wordt vaak omschreven als een cementgebonden gietvloer, maar dat is niet echt correct. Een gietvloer bestaat uit twee of meer componenten en is gemaakt van polyurethaan of epoxy.

Bovendien is één van de belangrijkste eigenschappen van een gietvloer dat deze zelfnivellerend is, wat bij woonbeton niet het geval is.

Woonbeton is meestal ook dikker dan een gietvloer. Gietvloeren drogen sneller dan vloeren van woonbeton en zijn ook sneller beloopbaar. De prijs van een gietvloer ligt in dezelfde lijn als de prijs van woonbeton.

 

Woonbeton en vloerverwarming

Woonbeton en vloerverwarming gaan zeer goed samen. De warmte wordt door het beton opgenomen en gelijkmatig verdeeld. Zo wordt iedere ruimte energiezuinig verwarmd. De geringe dikte en de samenstelling maken van woonbeton de ideale vloerbedekking in combinatie met vloerverwarming. Ga je renoveren? Overweeg dan zeker om vloerverwarming te combineren met je vloer van woonbeton.

 

woonbeton showroom Woonbeton showroom

Een cementgebonden vloer komt niet alleen tot zijn recht in woningen, ook winkels en showrooms kiezen steeds vaker voor deze optie. De vele kleurmogelijkheden geven winkeluitbaters de mogelijkheid om de vloer volledig af te stemmen op de rest van het interieur.

Ook het onderhoudsvriendelijke karakter en de hoge draagkracht van woonbeton zijn redenen waarom je meer en meer woonbeton ziet in winkels en showrooms. In moderne kantoren komt de naadloze afwerking van woonbeton uitstekend tot zijn recht voor een strakke look.

 

 

Offertes op maat ontvangen?

Kies voor een betonvloer expert en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Professionele betonvloer experten