Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Voordelen en nadelen gepolierde betonvloer

Zoals elk materiaal heeft ook beton specifieke eigenschappen die zowel positieve als negatieve gevolgen kunnen hebben. In dit artikel overlopen we de belangrijkste eigenschappen van betonnen vloeren. Weeg de nadelen en voordelen goed af alvorens te beslissen of een betonvloer ook voor jouw woning is weggelegd.

 

Voordelen van betonvloeren

Naadloos karakter

Een betonvloer is bijna volledig naadloos waardoor je geen last kan hebben van vervuilde voegen of slijtage aan de voegen. Door de gladde afwerking blijven er minder vuilrestjes achter en maken bacteriën geen kans.

Goedkoper bij grote oppervlakken

Betonvloeren zijn qua prijs een stuk interessanter indien de ruimtes voldoende groot zijn. Het plaatsen gaat een pak sneller en er hoeft eerst geen chape geplaatst te worden.

Grote variatie

Door verschillende componenten en processen te gebruiken kan het uitzicht van een betonvloer enorm variëren. Zo kan men door kleurstoffen toe te voegen de vloer hippe kleuren geven zoals blauw, rood en groen.

Lijnenspel op maat

Door groeven in de betonvloer te laten slepen kan je hem net doen ogen zoals een tegelvloer. De afstanden en diktes kan je echter volledig zelf bepalen.

Tijdloos karakter

Een ander groot voordeel van betonvloeren is de tijdloze uitstraling. Hij kan perfect geïntegreerd worden in zowel landelijke als moderne interieurs.

 

Overtuigd van de voordelen? Vraag dan nu vrijblijvend advies en prijzen aan op maat van jouw project. ✓ Klik hier om door te gaan naar de offerteservice.

 

loft met betonvloer

 

Nadelen van betonvloeren

Onderhoud

Zoals heel wat materialen zal ook je gepolierde betonvloer af en toe een onderhoudsbeurt nodig hebben. Om het oppervlak vlekvrij te maken kan je het beton afwerken met een beschermende lak of epoxybescherming. Nabehandelen kan met lijnolie of bijenwas.

schotelvorming

Bij het afkoelen van het beton is het belangrijk dat dit in normale weersomstandigheden gebeurt. Wanneer het te warm is kan de betonvloer lichtjes bol komen te staan. Neem dus zeker voldoende tijd alvorens de vloerverwarming op te zetten. Met het blote oog is schotelvorming niet altijd zichtbaar maar het kan soms problemen geven bij het openen van ramen en deuren.

scheurvorming

Na verloop van tijd bestaat het risico dat je vloer kleine of grote scheurtjes gaat vertonen. Een goede wapening en voldoende dikte kan de kans op scheurvorming minimaliseren. Heel wat mensen hebben geen probleem met de scheuren aangezien dit verder geen nadelige gevolgen heeft en het industrieel karakter versterkt.

Zinken

Hoeken zijn het moeilijkst op te vullen waardoor zinken (hoogteverschillen) kunnen ontstaan bij een slechte plaatsing. Om zeker te zijn dat je betonvloerder hier voldoende rekening mee houdt controleer je dit best bij enkele van zijn referenties.

Niveauverschil en vlakheid

Een betonvloer zal nooit echt 100% vlak zijn. Het is een industrieel product waar je zowel de voordelen als de nadelen van moet accepteren. Een goede polierder zal er wel voor zorgen dat het verschil verwaarloosbaar is zodat je dit niet met het blote oog kan waarnemen of voelen. Ook tegelvloeren zijn zelden perfect vlak. Een vaak gebruikte foutenmarge is 5mm per 200 cm

 

Offertes op maat ontvangen?

Kies voor een betonvloer expert en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Professionele betonvloer experten