Gepolierde beton

Beton in de badkamer

Je zou het niet meteen zeggen maar beton is een prima keus wanneer het aankomt op de inrichting van de badkamer. Het is bijzonder strak, waterdicht en te gebruiken voor douchewanden, werkbladen, vloeren en zelfs wanden. Met een betonlook in de badkamer zorg je meteen voor een moderne sfeer zonder in te moeten boeten aan sfeer en gezelligheid.

   

  betonnen badkamerGepolierd beton is een veelgebruikt materiaal om een strak en modern uiterlijk te creëren. Wanneer beton bij jou het beeld van ruw constructiemateriaal met een kil uiterlijk oproept kan een gepolierde versie een prima alternatief zijn. Het biedt heel wat extra mogelijkheden doordat de buitenste laag op allerlei manieren kan afgewerkt worden. Zo kan het naar ieders smaak en wens worden vormgegeven en is het zeer geschikt voor gebruik in de badkamer. Je kunt bijvoorbeeld denken aan een gekleurde betonnen lavabo, een matte wasbak of een donkere gepolierde betonvloer in combinatie met accenten van metaal of glas!

  Ben je op zoek naar een vakman voor het integreren van beton in jouw badkamer?
  Via de offertedienst kan je vrijblijvend prijzen op maat aanvragen bij professionals..

   

  Wat is gepolierd beton

  Gepolierd beton bestaat uit een standaard betonsamenstelling met een afwerkingslaag er overheen. Het doel van polarisatie is echter om het beton esthetisch aantrekkelijker te maken en de kans op slijtage te verkleinen. Polarisatie is een specialistisch proces waarbij op het beton een afwerkingslaag met kwartsdeeltjes wordt gestort, waarna het beton met machines wordt gepolierd. Tot slot wordt er een beschermingslaag aangebracht die het beton weerbaar maakt tegen externe invloeden. Het polieren zorgt voor een glanzende betonlook en verhoogt de duurzaamheid van het materiaal. Polieren is geen eenvoudige klus en vereist daarom vakkundigheid en professionaliteit. Wanneer je een mooie wasbak in beton of een gepolierd betonnen lavabomeubel wil, raadpleeg je dus best een specialist. Ook onbewerkt kan beton geschikt zijn voor toepassingen in de badkamer.
   
  Badkamer inrichting met beton

   

  Gepolierd beton in jouw badkamer

  Gepolierd beton geeft jouw badkamer gegarandeerd een frisse, glanzende look. Om eenheid te creëren is het aan te raden om het gepolierd beton zoveel mogelijk terug te laten komen in het interieur van je badkamer. Een betonnen lavabo sluit bijvoorbeeld mooi aan bij een betonnen lavabomeubel, een betonnen muur of een vloer van glad beton. Een betonnen lavabo kun je standaard verkrijgen in verschillende maten en kleuren, of laten maken aan de hand van jouw eigen unieke ontwerp. Indien je badkamer beschikt over een scheidingswand tussen bad en douche, is deze eveneens uitstekend geschikt voor een uitvoering in beton. Een badkuip van gepolierd beton maakt het geheel compleet en is bovendien een echte blikvanger in je badkamer!
  Meer tips voor de inrichting van de badkamer vind je op Interieurdesigner.be.

   

  Waarom gepolierd beton?

  Het gebruik van beton in jouw badkamer heeft vele voordelen. Het materiaal is sterk, duurzaam en slijtvast. Bovendien behoeft het weinig onderhoud en is het gemakkelijk schoon te houden vanwege de naadloze constructie. De keuze voor gepolierd glad beton in je badkamer is tevens een milieubewuste beslissing. Beton is 100% recyclebaar en het is energiebesparend, omdat beton een hoge warmtecapaciteit bevat. Dit houdt in dat beton van nature over het vermogen beschikt om energie in de vorm van warmte op te slaan en geleidelijk weer af te geven. Hierdoor bespaar je energiekosten in ruimtes met beton.