Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Terras in beton

Klinkers, tegels en hout zijn lange tijd de meest gebruikte materialen geweest om een terras mee af te werken. De laatste jaren wordt er echter steeds vaker gekozen voor gepolierd beton. Geen onterechte keuze want beton biedt heel wat voordelen die de traditionele terrasafwerkingen niet altijd hebben.

 

Voordelen en nadelen van gepolierd betonnen terrassen.

 

Voordelen

Naadloze afwerking
Het grootste voordeel van een terras in beton is het naadloos karakter. Hierdoor kan er geen onkruid groeien in de voegen of vuil ophopen. Als je de gladde afwerking jaarlijks beschermt tegen mos hoef je je ook geen zorgen te maken om uit te glijden bij regenweer.

 

Perfect op maat
Aangezien een betonterras gegoten wordt, kan je hem meteen op maat laten maken. Hoogtes worden perfect afgepast en ook de afloop voor water vormt geen enkel probleem. Wens je de look van tegels dan kan je namaakvoegen laten slijpen op elke gewenste afstand. Zo kan je het doen lijken alsof je terras gemaakt is van gigantische tegels die meer dan 200cm groot zijn.

 

Ruime keuze afwerkingsmogelijkheden
Door een kwartslaag toe te voegen op de afwerkingslaag kan je het terras elke gewenste kleur geven. Daarnaast kan je ook kiezen voor verschillende coatings en afwerkingstechnieken die een invloed zullen hebben op de gladheid, afwerking en onderhoud. Nabehandelen is ook steeds perfect mogelijk.

 

Overtuigd van de voordelen van een terras in beton en benieuwd naar een prijs op maat?
✓ Vraag vrijblijvend offertes aan bij erkende plaatsers van betonvloeren.

 

terras in beton

 

2. Nadelen

Een terras in beton heeft niet meteen specifieke nadelen ten opzichte van andere materialen. Het vergt een minimum aan onderhoud en kan net zoals bij andere materialen slijtage vertonen na verloop van jaren. De voornaamste boosdoener is vaak een onprofessionele plaatsing. De meest voorkomende problemen bij een slechte plaatsing zijn een slechte afwatering, onvakkundige afwerking en onvoldoende wapening, dikte of uitzettingsvoegen. Als je prijzen gaat vergelijken is het dan ook zeer belangrijk te vragen naar de werkwijze en eerdere referenties.

 

Offertes op maat ontvangen?

Kies voor een betonvloer expert en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Professionele betonvloer experten