Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Gepolierdebeton.be Info, inspiratie & prijs advies over alle soorten betonvloeren.
Vergelijk 100+ gietvloer en betonvloer experten online!
header image
Gepolierdebeton.be

Gepolierde beton binnen

Naast opritten, terrassen, … kan je ook gepolierd beton binnen in je woning laten leggen. De belangrijkste voorwaarde is dat je voldoende opbouwhoogte hebt voor dit type vloer. Is dat het geval? Dan biedt gepolierd beton binnen bij een kwaliteitsvolle plaatsing enkel voordelen. Om welke troeven gaat het? Uit welke uitvoeringen kan je kiezen? En hoeveel betaal je per m²? We zetten het op een rij in dit artikel!

Ga snel naar:
Voordelen en nadelen
Mogelijke uitvoeringen
Prijs gepolierd beton binnen
Onderhoud gepolierd beton binnen
Alternatief: gietvloer met betonlook
Ontvang vrijblijvend offertes op maat

 

 

Wanneer is gepolierd beton binnen mogelijk?

Wil je je vloer renoveren, maar heb je weinig opbouwhoogte? Dan is een gepolierde betonvloer binnen geen optie. Zo’n massieve betonvloer in je woning moet namelijk minstens 7 cm dik zijn. Wil je bovendien ook vloerverwarming plaatsen? Dan kan die dikte van het gepolierde beton zelfs oplopen tot 18 cm. Kortom, gepolierd beton binnen leggen is enkel mogelijk in de volgende 2 situaties:

 • Bij nieuwbouwwoningen
 • Bij grondige renovaties met voldoende opbouwhoogte

Is polybeton een optie voor mijn woning? Een ervaren plaatser bekijkt jouw situatie en kan je dan gericht uitleg geven over je mogelijkheden. Zo weet je exact waar je aan toe bent voor jouw project. Ontvang gratis advies op maat!

gepolierd beton binnen

 

Voor- en nadelen gepolierde beton binnen

Is een betonvloer mogelijk in jouw woning? Maar twijfel je nog tussen polybeton of een vloeropbouw met tegels, parket, …? Dan is het een goed idee om de voor- en nadelen van zo’n betonvloer even tegen elkaar af te wegen. We zetten ze alvast helder voor je op een rij:

 

 • Naadloze vloer: een betonvloer heeft geen voegen en is dus hygiënischer en vlotter schoon te maken dan andere vloerafwerkingen. Enkel in combinatie met vloerverwarming brengt een vakspecialist uitzetvoegen aan rond de thermische onderbrekingen om scheurvorming te vermijden.
 • Geen chape nodig: bij een massieve betonvloer is er geen aparte chape nodig. Je moet dus geen chapper zoeken voor het leggen van je vloer. Dat spaart je behoorlijk wat kosten én tijd uit.
 • Vele uitvoeringen: er bestaat een betonvloer voor iedere woning. Het scala aan kleuren, structuren en glansgraden is namelijk erg uitgebreid. In samenspraak met je plaatser kies je zelf dus je gedroomde gepolierde beton binnen. Verder lees je meer over de uitvoeringen van gevlinderd beton.
 • Tijdloze klasse: gepolierd beton is authentiek en tijdloos. In de loop der jaren zal je vloer dus nooit gedateerd ogen. Daarnaast is massief beton ook ontzettend sterk en duurzaam. Zo’n vloer leg je dus voor het leven.
 • Erg onderhoudsvriendelijk: is de betonvloer geïmpregneerd of gecoat? Dan is die optimaal beschermd tegen vocht, vuil en vet. Het resterende onderhoud stelt weinig voor en gaat ook erg snel. Verder in dit artikel ontdek je enkele tips voor het schoonmaken van een gepolierde betonvloer binnen.

 

 • Mogelijke scheurtjes: beton kan krimpen en uitzetten, waardoor het risico op kleine scheurtjes niet helemaal is uitgesloten. Gelukkig zijn die meestal amper zichtbaar. Bovendien weet een ervaren plaatser perfect hoe hij mogelijke scheurvorming moet voorkomen: wapening van de betonvloer, een voldoende dikte, eventuele uitzetvoegen slijpen, …
 • Nooit 100% vlak: een gepolierde betonvloer binnen is zelden 100% vlak. Gelukkig merk je in de praktijk helemaal niks van die minimale niveauverschillen. Zeker niet als je samenwerkt met een doorgewinterde vakspecialist die zorgt voor een optimale plaatsing.
 • Kans op schotelvorming: grote temperatuurschommelingen na de plaatsing kunnen ervoor zorgen dat je betonvloer lichtjes bol komt te staan. Een betrouwbare plaatser kent dit risico echter en houdt hier altijd rekening mee. Tijdens de eerste weken na de plaatsing schakel je dus ook best je vloerverwarming nog niet aan.

 

Mogelijke uitvoeringen van gepolierd beton binnen

Polybeton hoeft allerminst synoniem te staan met een grijze, monotone vloerafwerking. Integendeel, er zijn veel meer uitvoeringen van gepolierd beton mogelijk dan je op het eerste gezicht zou denken. Overweeg je een massieve betonvloer in je woonkamer, slaapkamer, …? Dan bepaal je helemaal zelf de uiteindelijke uitstraling op basis van de volgende factoren:

 

1. Kleur van het beton

Zeg nooit zomaar ‘grijs’ tegen gepolierd beton binnen in je woning. Tijdens het polieren met de vlindermachine voegt een plaatser namelijk kleurpigmenten en kwartskorrels toe aan het beton. Zo kan jij de tint en kleurschakering kiezen die past bij jouw wensen en smaak. Let op: kies je een kleur die afwijkt van de standaard opties? Dan is het mogelijk dat de prijs per m² iets hoger uitvalt.

 

2. Structuur van het beton

Met het polieren verdicht een vakspecialist de structuur van je betonvloer. Dankzij die ronddraaiende bladen van de vlindermachine krijgt je vloer ook een wolkachtige uitstraling. Daarna kan hij de vloer eventueel ook nog polijsten. Jij bepaalt zelf hoe ruw of glad het gepolierde beton binnen moet zijn. Alles hangt af van de mate van dat polieren en polijsten. Hoe gladder je vloer is, hoe vlotter het onderhoud. En hoe ruwer, hoe groter de anti-slipwerking.

 

3. Glans van het beton

Hou je meer van een glanzende of een matte uitstraling? Net als de kleur en structuur van het beton bepaal je ook de glansgraad helemaal zelf. Die hangt vooral af van het polijsten. Hoe meer schuurfases tijdens dat polijsten, hoe meer je vloer een fraaie glans zal krijgen. Voor een matte afwerking zal je vakspecialist dan weer enkel polieren.

 

Kijk en vergelijk: vraag meerdere voorstellen aan voor je betonvloer!

Het aanbod aan uitvoeringen voor gepolierd beton kan verschillen van specialist tot specialist. Vergelijk dus zeker de voorstellen en adviezen van meerdere plaatsers in je buurt. Zo krijg je het beste overzicht van je mogelijkheden en kan je de betonvloer laten plaatsen die jij voor ogen hebt.

Vrijblijvend voorstellen vergelijken? Vraag dan gewoon gratis offertes aan bij 2 à 3 vakspecialisten in je buurt. Start je aanvraag hier!

 

Prijs gepolierde beton binnen

Voor gepolierd beton binnen betaal je gemiddeld 75 à 150 euro per m² (excl. btw, incl. plaatsing). De exacte prijs voor jouw project zal vooral afhangen van de moeilijkheidsgraad van de werken. Zijn er bv. veel hoeken en kanten of niet? Moet het beton omhoog gepompt worden? Ook de oppervlakte speelt een grote rol. Hoe meer m², hoe lager de prijs per m² zal zijn.

Benieuwd naar een totaalprijs? Een vakspecialist analyseert jouw project en maakt graag een vrijblijvende prijsofferte voor je op. Je vraagt best meerdere offertes aan bij plaatsers in je buurt. Zo heb je meer kans om het beste aanbod te kiezen tegen de beste prijs. Ontvang vrijblijvend prijsoffertes voor jouw betonvloer!

 

gepolierde betonvloer binnen

 

Onderhoud gepolierd beton binnen: enkele tips

Een massieve betonvloer kan tegen een stootje en gaat normaal een leven lang mee. Bovendien is het onderhoud een koud kunstje, al moet je wel met enkele zaken rekening houden. Een paar tips om je polybeton binnen correct schoon te maken:

 

 • Veeg of stofzuig de vloer regelmatig: zoals bij elke vloer is het ook bij gepolierd beton binnen aangewezen om op tijd en stond te stofzuigen of te vegen. Zo vermijd je dat zand, aarde en ander vuil krassen kunnen maken.
 • Gebruik nooit javel of andere chemische producten: bleekwater is uit den boze bij een betonvloer. Anders loop je het risico op permanente kleurverschillen. Bij het schoonmaken kies je best voor een natuurlijke zeep, bv. met lijnolie. Zo’n olie werkt bovendien voedend en zorgt voor een extra beschermende laag op je betonvloer.
 • Maak je vloer droog na het schoonmaken: heb je hard leidingwater? Dan kan die kalk zich afzetten op je betonvloer. Na verloop van tijd ontstaat er dan een kalksluier over je gepolierde beton. Daarom maak je je vloer best droog na het kuisen.
 • Wrijf het beton in met bijenwas: naast lijnolie kan je ook met bijenwas of acrylwas voor een beschermend laagje tegen vocht en vuil zorgen. Zeker bij een nieuw geplaatste betonvloer is het aangeraden om je vloer maandelijks in te wrijven met bijenwas. Extra troef: door die behandeling krijgt je vloer ook een mooie, donkere glans.
 • Verwijder zuren en vetten: heb je gemorst met frisdrank, slaolie, azijn, …? Dan verwijder je dat vuil best zo snel mogelijk van je gepolierde betonvloer met wat water en natuurlijke zeep. Anders loop je het risico op doffe vlekken die moeilijk weg te krijgen zijn.

 

Een langdurige bescherming? Laat je beton impregneren of coaten!

Met de bovenstaande tips reinig je je polybeton binnen volgens de regels van de kunst. Wil je echter 100% zeker zijn van een langdurige bescherming tegen alle mogelijke soorten vuil? Dan laat je je beton na het plaatsen best impregneren of coaten:

 • Impregneren = zelfde uitstraling: bij deze methode gebruikt je vakspecialist een transparant impregneermiddel dat diep in de poriën van het beton dringt. Zo bescherm je je vloer tegen vuil en vet zonder zijn uitstraling te veranderen.
 • Coaten = andere uitstraling: bij deze methode gaat het niet om een transparant middel, maar om een ondoordringbaar laagje kunsthars bovenop de vloer. Zo is de structuur ook helemaal gedicht en is je vloer optimaal beschermd. Let op: met zo’n ‘sealer’ kan de uitstraling van je gepolierd beton wel veranderen.

Advies op maat over het onderhoud van een betonvloer? Een vakspecialist weet perfect hoe hij je betonvloer optimaal kan beschermen op lange termijn. Bespreek die afwerking van jouw gepolierde beton dus zeker met een plaatser in je buurt!

 

Alternatief: gietvloer met betonlook

Bij een kleine vloerrenovatie is een massieve betonvloer niet vanzelfsprekend. Gelukkig bestaat er ook een oplossing waarvoor je veel minder opbouwhoogte nodig hebt: een gietvloer met een betonlook. Zulke vloeren zijn amper van polybeton te onderscheiden en bovendien hebben ze een dikte van slechts 1 à 8 mm. Je kan kiezen uit 1 van de volgende opties:

 

OPTIE 1 = cementgebonden gietvloer (4 à 8 mm dik)

Een cementgebonden gietvloer staat ook bekend als woonbeton. Het gaat om een dunne vloerafwerking die bestaat uit een mengeling van cement, toeslagstoffen en bindmiddelen. Door het gebruik van cement valt zo’n vloer niet te onderscheiden van massief beton. Een vakspecialist kan dit woonbeton bovendien op elke ondergrond aanbrengen. Ideaal voor een renovatie dus!

Richtprijs: € 75 à 120 per m² (excl. btw en incl. plaatsing)

 

OPTIE 2 = betonlook pleisterwerk (1 à 6 mm dik)

Een ander type gietvloer met cement is pleisterwerk met een betonlook. Het gaat om meerdere gelijkaardige producten als betonstuc, mortex, microtopping, … De samenstelling en dikte kunnen licht van elkaar verschillen, afhankelijk van de producent. Sommige van die afwerkingslagen kan je al laten plaatsen met een dikte van slechts 1 mm.

Richtprijs: € 80 à 155 per m² (excl. btw en incl. plaatsing)

 

OPTIE 3 = PU-vloer met betonlook (3 à 5 mm dik)

Je kan ook een polyurethaan gietvloer met een betonlook laten gieten. Let op: zo’n vloerafwerking bevat geen cement en een getraind oog kan zien dat het niet om echt beton gaat. Daartegenover staan wel de grote voordelen van een kunsthars gietvloer: elastisch, scheurvast, vloeistofdicht, geluiddempend, zacht aan de voeten, …

Richtprijs: € 80 à 120 per m² (excl. btw en incl. plaatsing)

 

Kies ik best voor gepolierd beton binnen of voor een gietvloer?

Dat hangt vooral van jouw project en je persoonlijke wensen af. De voornaamste vraag is hoeveel opbouwhoogte je ter beschikking hebt. Een vakspecialist neemt jouw woning grondig onder de loep, luistert naar jouw noden en stelt dan de meest aangewezen oplossing voor. Zo maken jullie samen de juiste keuzes!

Adviezen en prijzen vergelijken? Dat kan volledig kosteloos, eenvoudig en snel door het onderstaande offerteformulier in te vullen. Enkele werkdagen later nemen meerdere vakspecialisten contact met je op:

 

 

Offertes op maat ontvangen?

Kies voor een betonvloer expert en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Professionele betonvloer experten